Zoekopdracht plaatsen

Zoekopdracht plaatsen

Wanneer u opzoek bent naar een specifieke kunstenaar of werken van een bepaalde stijl, maar kunt u het momenteel niet in onze collectie vinden? Dan bieden wij u de mogelijkheid om een zoekopdracht te plaatsen. U dient hiervoor onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen.  

Zodra wij een werk van deze specifieke kunstenaars of stijl in de collectie hebben, dan zullen wij u daar per email - geheel vrijblijvend - over informeren.  

Alle zoekopdrachten worden strikt persoonlijk behandeld.

Verplichte velden
Verzenden
Terug naar top
Erik Andriesse

Kunstenaars

Erik Andriesse

(1957 - 1993)

Het 'wonderkind' Erik Andriesse had reeds op vijftienjarige leeftijd zijn eerste tentoonstelling. De werken die hij op jonge leeftijd vervaardigde, zijn surrealistisch van aard en doen denken aan werken van kunstenaars als Melle, Carel Willink en Raoul Hynckes.

Gefascineerd door de verschillende stadia van bloei en verval van de natuur, komt hij in zijn latere werk tot een vrolijke relativering van de vergankelijkheid. Favourite thema's zijn zonnebloemen en amarylissen. Ook schedels van dieren en het leven in de zee inspireerden de op 36-jarige leeftijd overleden kunstenaar. Hij liet een indrukwekend oeuvre na.

:

6 werken van Erik Andriesse