Achtergrond

Over de kunsthandel

Over de kunsthandel

Sinds september 2012 is Kunsthandel Dolf D. van Omme - in de vorm van een beslotenhuis - gevestigd aan de Vrijheidslaan 32-hs in de Amsterdamse Rivierenbuurt, 'Het Walhalla van Berlage' . Omdat we niet vanuit een winkelconcept werken, is de collectie uitsluitend te bezoeken op afspraak.
In onze kunsthandel zijn werken vertegenwoordigd van vrijwel alle grote schilders uit het Amsterdamse Impressionisme en de Klassiek-modernen. Tweemaal per jaar houden wij een 'openhuis' en wordt gedurende drie weekenden een verkooptentoonstelling in de kunsthandel georganiseerd.

In de kunsthandel staat persoonlijk contact met de klant voorop. Door de intieme en exclusieve sfeer van de kunsthandel wordt de bezoeker uitgenodigd om op een prettige en vooral rustige manier naar kunst te kijken.
Daarnaast presenteren wij onze collectie jaarlijks op o.a. PAN Amsterdam.

Dolf D. van Omme

Dolf D. van Omme

Al op vijftienjarige leeftijd begon ik met het aankopen en verzamelen van kunst. Ik verdiepte mij in de kunstenaars en hun werken en raakte hierdoor gefascineerd. Na mijn stage bij een vooraanstaand veilinghuis was ik werkzaam als assistent bij een gerenommeerde kunsthandel in Amsterdam. Hierna ben ik in 2004 mijn eigen kunsthandel begonnen.

Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het samenstellen van de collectie, de in- en verkoop en de expertise.

dolf@dolfvanomme.nl

Terug naar top